Mediesniksnak,  Sociale medier

Washington Post har lukket Loudounextra.com

Via en bi-sætning på Kim Elmoses blog ‘Mediehack‘ blev jeg opmærksom på, at verdens mest kendte lokalavis Washington Post 1. september 2009 lukkede sit højt profilerede hyperlokale nyhedssite – Loudounextra.com.

Projektet fik i 2007 verdens opmærksomhed, da web-rebellen Rob Curley blev ansat til at genføde den fagligt set stærkt konservative avis, Washington Post, i en ny digital verden. Rob tog med en solid stab af primært unge og initiativrige (og smadderdygtige) journalister og teknikere straks fat fra bunden og indførte det specialudviklede CMS-system ‘Ellington‘ – et system som er udviklet af mediefolk til mediefolk, og som bl.a. Scripps Howard-koncernen har indført overalt.

Efter en lyn-implementering fremlagde Rob Curley og hans folk projektet Loudounextra.com – et hyperlokalt website a la de websites han tidligere var prisbelønnet for flere steder i USA (Naples News i Florida samt aviserne i Topeka og Lawrence, Kansas). Washington Post gav sin velsignelse, men det viste sig hurtigt sværere at lykkes med, end særligt Curley havde været vant til.

På Watergate-avisen fandt Robs team hurtigt en del bagstræberi og misundelse. Særligt fra den skrevne papiravis. Jeg har forsøgt at få Rob selv til at uddybe nærmere, hvad det var, han blev mødt med af papiravisen – men han har behændigt og høfligt snakket udenom. Rob forsøgte imidlertid at forstærke sit hold, ved at indkalde sin gode ven og fotojournalist-legende, Bill Snead, der ellers var gået på semi-otium. Men det hjalp kun lidt – for da det kom til stykket var avisen på 15. gade i Washington DC alligevel ikke klar til at støtte op.

Bare halvandet år efter sin ankomst til ‘The Post’ forlod Rob og hele teamet Washington og tog til Las Vegas Sun, der ikke bare ønskede at have endnu et navn på trofæ-hylden, men rent faktisk VILLE forandring og samtidigt gav plads til den ofte utålmodige Rob Curley.

Summasummarum – efter Rob og teamet forlod Washingtonpost.com, har ingen kunnet/villet løfte det potente og i mine øjne gode projekt at lave hyperlokale websteder i Washingtons forstæder. Fra 1. september lægges Loudounextras indhold ind på en underside på Washingtonpost.com, og i alt 4 projekter i pipeline – herunder Fairfaxextra – smides i skraldespanden. I stedet for et flot flagskib har Washington Post, der i forvejen er økonomisk trængt, fået sig endnu en fiasko.

Vil du læse mere om lukningen, har både PaidContent og BrandRepublic omtalt lukningen.

Jeg er oprigtigt ærgerlig over, at projektet i Washington ikke blev en succes.

2 Comments

 • avatar

  Betina Skjønnemand

  Sørgeligt – men måske forudsigeligt.

  Da jeg besøgte loudounExtra.com i april sad de seks mennesker stuvet sammen på 20 kvm. med ældgammelt udstyr….
  Det har vist været op ad bakke hele tiden for dem.

  Tror heller ikke Washington Post er gearet til at være banebrydende “hip” – det er der for meget gammel mastodont over stedet til endnu.

 • avatar

  Kenneth Ley Milling

  Hej Betina

  Ja, det er virkelig en skam. Særligt fordi WaPo er kendt som en lokalavis, der primært beskæftiger sig med lokalt stof, der har international betydning – som dét, der sker på Capitol Hill. Det, der har lokal betydning for indbyggerne, skriver avisen sjældnere om.

  Under Rob Curley, Bill Snead, skrev avisen (læs: webavisen) sine første gang nogensinde helt egne historier om den lille mand på gaden et sted i forstæderne – historier OM den lille, almindelig mand, FOR den lille, almindelige mand.

  Men så er det prøvet, og vi andre kan kun lære af WaPo’s erfaringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.