Ledelse

Skab arbejdsglæde – eller dø miserabel

Bevars, en lidt bombastisk rubrik. Men på en let provokerende måde, syn’s jeg faktisk, at jeg selv kan bruge den som et mantra.

Jeg har igennem længere tid skulle arbejde og kæmpe mere og mere, for at finde arbejdsglæden. Mange forskellige ting er prøvet, og mit centrale omdrejningspunkt har været humoren. En dyb indånding, en kort pause eller at hente kage, som man deler med en god kollega – altsammen gode og mentalt sunde ting, der dog kun er symptombehandling. Det kan jeg godt se nu!

Den ene dag har taget den anden, og inden man ved af det, er arbejdsglæden og overskuddet helt væk, og man sidder fast. Nogle bliver bitre og gamle alt for hurtigt, mens andre bliver langtidssyge med stress.

Men det hjælper at tale om det. Ikke noget med brok og råberi – men en handlingsorienteret og konstruktiv snak med kolleger og familie og til sidst en moden og ansvarsbevidst chef, kan bane vejen for noget bedre.

Men man skal SELV handle på det – man har selv ansvaret! – hvis det ikke virker, så flygt… kom væk i en fart!

Det blev jeg mindet om i dag, da jeg på JP Blog kunne læse Alexander Kjerulfs indlæg: “Arbejdsglæde til alle“.

Jeg vil bede dig, der sidder og læser dette, om lige at bruge din næste arbejdspause på at læse Alexanders skriv. Det er både konstruktivt og særdeles motiverende skrevet – og først og fremmest indlysende rigtigt.

Alexander Kjerulf er forfatter af bloggen ‘Positive Sharing‘, hvor han sammen med 100-vis af læsere fra hele verden deler arbejdsglæde ud og diskuterer, hvordan man finder arbejdsglæden, plejer den og bevarer den.

Jeg fristes til at fyre to citater af:

“If something is too hard to do, it’s not worth doing”
(citat: Homer Simpson)

“Ethvert minut uden bold, er et spildt minut”

(citat: Michael Laudrup om fodboldtræning af børn)

Den sidste kan man sagtens overføre til arbejdslivet – bare byt ‘bold’ ud med ‘arbejdsglæde’

Mange tak til Alexander Kjerulf for en fin øjenåbner.
Mange tak til Anne Mette Kærgaard for at tippe mig med linket til Kjerulfs blog.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.