Musik m.m.

Nice Little Penguins med dansk hjertefrekvens

Så lykkedes det mig endeligt at skaffe et eksemplar af Nice Little Penguins (NLP) seneste album “Som en rejse“. Efter gentagne besøg hos diverse musikforhandlere med forgæves resultat (tillykke iøvrigt til Føtex for at have opfundet opsamlingshylden – albumhylden i otte dæk helt uden ét ægte musikalbum. Lidt lige som stråforkortning og pftalater i billig spegepølse – billigt og effektivt men dræber alt det gode i maden). I grunden utroligt, når man tænker på, at bandet i 1994 faktisk havde årets P3-hit (kåret af Jesper Bæhrenz), og når man endda kan tilføje, at bandet musikalsk er endnu mere interessant idag end dengang.

“Som en rejse” er i mine ører først og fremmest en rejse frem. En bevægelse frem til fortiden og det faktum, at det en gang imellem kan føre til noget nyt og bedre, hvis man stopper op og kigger bagud. Reflekterer og husker at få alt det bedste med .. og lader resten forblive fortid.

Nice Little Penguins - Som en rejse

Med dette album har pingvinerne fundet tilbage til det, jeg personligt faldt pladask for i 1991-92, da jeg første gang hørte orkestret på et demobånd. Dejligt kompromisløst og spillet direkte til mig på en-eller-anden hudløst ærlig måde.

Efter første gennemlytning er det lige før at den hitpotente titelmelodi falder helt bort, når man følger Bo Feierskovs vokal på albummets bedste nummer “Alt er stille” og på “Hvis du vil så kan vi danse”. Aldrig har NLP lydt så autentisk!

Hvis du vil, så kan vi danse
til ABBA på vinyl
Og lade tidsmaskinen standse
Mellem kaos og idyl
Byen er fuld af larm
Og emmer af benzin
Men du er smuk og varm
Kom, vær min Dancing Queen

Jeg er solgt!.. Og jeg kan ikke en gang li’ ABBA :-)

Jeg ved, at bandet Crowded House har en stor stjerne hos NLP. Og jeg er superglad for at fornemme lidt af det australske emsemble i et aldeles selvstændigt og dansk udtryk.

Skal jeg finde noget at sætte en finger på… Så er det nok, at jeg ved albummets slutning sidder med en fornemmelse af at have fået en overordentligt blandet pose bolsjer. Måske lidt for blandet!?

Det skal dog ingenlunde overskygge det andet faktum, at NLP har begået endnu et album, der beviser deres melodiske overskud og evne til at tale direkte til lytteren.. I hvert fald til mig :-) Et album jeg kommer til at høre rigtigt mange gange.

Når Danmark engang er klar til at lytte til andet end danske popsolister, så står der er et band i kulissen, der ikke har sit lige i dette land.

P.S.: Albummet er bandets første på dansk… Det er modigt, og det virker!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.