Sociale medier

Anmeld din arbejdsplads… anonymt

Nyeste skud på stammen af sociale medier – i hvert fald i mit vidensfelt –  hedder ‘Revyr‘. I takt med at arbejdsmarkedet i stigende grad bliver arbejdstagers marked, øges mulighederne for at være kræsen og shoppe rundt i hoben af jobtilbud.

Revyr gør det muligt at oprette og anmelde virksomheder/arbejdspladser, så kommende potentielle ansatte kan danne sig et billede af, hvad en given virksomhed virkelig er skabt af.

Trine-Marie Kristensen, der på sin blog satte mig på sporet af Revyr, optrådte (igenigen) i Danmarks Radio P3 (torsdag d. 11. oktober 2007), hvor snakken blandt andet handlede om et par engelske virksomheder, der ganske simpelt havde forbudt sine ansatte at deltage i sociale medier. Med en web 2.0-tjeneste som Revyr på nettet, er det nok ikke en taktik, der holder fremover.

I disse dage beta-testes Revyr. Men når det er overstået begynder en ny ‘verdensorden’ (sagt lidt dramatisk). Så kan enhver arbejdsplads i realiteten anmeldes – roses og rises – til skue for alle interesserede. Om det så er kommende ansatte eller pressens journalister.

Hvis du vil vide mere om ‘Revyr’, kan jeg se, at bloggen Mashable (Social Networking News) d. 5. oktober 2007 skrevet om det i posten: “Revyr’s Anonymous Company Review Site“. Revyr selv har også en blog (Revyr Blog), hvor emnet behandles.

Gad vide, hvad det ender med? :-)

4 Comments

 • avatar

  Martin Nielsen

  Hej Kenneth

  Jeg vil lige give mit besyv med :-)

  Jeg synes at http://www.ratework.dk er klart den bedste danske side med bedømmelser af arbejdspladser.

  Det er anonymt at bedømme og den giver et meget nuanceret billede af de arbejdspladser der er anmeldt. Ikke bare “2 stjerner” for medarbejdere, men en detaljeret beskrivelse af hvad der er godt og dårligt ved hver arbejdsplads.

 • avatar

  Kenneth Ley Milling

  Hej Martin

  Tak for endnu et godt input. Gad vide om nogen egentlig har et overblik over, i hvor grad disse online-servicer bliver benyttet? Og det overhovedet fører noget med sig?

  Sekundært kunne jeg være interesseret i at vide, om virksomhedernes egne whistleblower ordninger reelt virker, eller om det blot er spil for IR-galleriet?!

  Jeg ved at eksempelvis Vestas’ fungerer og tages meget seriøst. Men jeg har hørt historier fra andre virksomheder, hvor det ikke ser ud til at virke!

  Mvh. K

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.