Mediesniksnak,  Sejlsport

Forbedret mediedækning af sejlsport

Det har traditionelt altid været svært at følge store sejlsports-begivenheder helt tæt på. Trods stolte traditioner har danske medier ikke beskæftiget sig synderligt med de danske sejlere, hvilket formentlig skyldes at sejlsport foregår til havs, hvor det er både dyrt og besværligt at medbringe kameraudstyr med mere.

Men i de seneste 5-7 år har det forhold ændret sig radikalt. Præcis GPS-dækning har sammen med mulighederne for flytte store data-mængder via satellit gjort det muligt at få livebilleder fra midten af Atlanten hjem på computeren i stuen. Mest spektakulært har det været at følge den prestige-fyldte Volvo Ocean Race, hvor det London-baserede Inmarsat har sørget for at bringe data ud til verdens sejlfans.

Sejlsporten har på mange måder overhalet de traditionelle medier indenom. Sporten sender selv fra sine events og vil fremover selv kunne forhandle eventuelle reklame-euro hjem (noget man i sejlsports-kredse i øvrigt er ret gode til).

Seneste skud på stammen er det netop overståede europamesterskab i 49’er og 49’erFX, der blev sejlet udfor Aarhus Sejlklubs marina (juli 2013). Her sejlede man et par hundrede meter fra promenaden og gav dermed tusindvis af publikummer mulighed for at se live action helt tæt på.

Men fans, der ikke havde mulighed for at være på havnen i Aarhus, kunne følge begivenhederne online på 49er.org og på YouTube.

Et kamera i en lille ballon, ét monteret på en lille drone (til bare et par 1000 euro), små kameraer ombord på bådene samt GPS-sendere på hver af bådene sikrede, at dramatikken undervejs nåede helt ud til seerne. Samtidigt sikrede veloplagte og erfarne kommentatorer for uddybning og forklaring undervejs. Fantastisk!

Men… Der er stadig plads til yderligere forbedringer!

Vindforholdene i Danmark er ind i mellem drilske. Både sejladser lørdag og søndag blev forsinkede, da vinden helt udeblev (det skal blæse mindst 6 knob i 49’er race). Jeg var selv til stede på tilskuerpladserne og her var informationer en efterlyst mangelvare. De opstillede højttalere var tavse og de sociale medier Facebook og Twitter var – bortset fra et par tweets af Anders Kongstad, der også havde travlt med tage billeder – totalt tavse.

Dét bør man klart forbedre i fremtiden. Jeg skal gerne melde mig frivilligt :-)

Tak til Anders Kongstad dog for deling af info og billeder undervejs. Men giv os mere af det næste gang!

Twitter-tags: #49erEM og #49erEuros

IdaogMarie2013bDe danske guldvindere Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard Olsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.