Mediesniksnak,  Sociale medier

Hvor er live-bloggen en god løsning?

Tag det her, for hvad det er… Nogle løse tanker og måske et oplæg til en diskussion.

Hvornår er den rette løsning at live-blogge?

X-factorI kampen for at være hyper-aktuelle og først med det seneste nye har vi som journalister kastet os ud i flere ting, der tjener til at gøre os mere interessante over for læserne. Historie og nøgtern information viger tilbage og underholdnings-værktøjer tages i brug i stadig større omfang.

Nu har jeg (gudhjælpemig) konstateret at DR har valgt at live-blogge fra X-factor…. ?.. Som gammel DONA-nørd og evig social media-eventyrer var det ikke lige dér, jeg havde set live-blogging komme til sin funktionelle ret.

Første spørgsmål:

1. DR… Hvorfor?
2. Hvem er det, I havde tænkt, der skulle se dette? Det er ikke dem, der af en-eller-anden grund er forhindret i at se TV. For de kan jo bare se det online på www.dr.dk.
3. Hvad er der der skal blogges om? Der er jo ingen progression eller pludselige events undervejs. Kunsterne synger nogle sange og det kan vel ikke komme bag på nogen, kan det? Alt er jo allerede nøje planlagt og timet på forhånd.
4. Hvis DR partout SKAL live-blogge fra X-factor, hvorfor pokker blogger i så ikke unikt stof – altså noget af det vi IKKE kan se på TV/Net. For eksempel kunne det for groupies være interessant at en dygtig blogger post’er fra backstage-området.
5. Hvorfor lokker i læserne med en live-blog, når alt, I leverer, er et wanna-be-Twitter-feed? DR ér da godt klar over hvad en blog er, ikk’? Ellers så ring lige til DONA.

Og så tilbage til det helt store spørgsmål og oplæg til evt. debat (hvis nogen gider):

6. Hvornår er det en god idé at live-blogge? Er vi ikke forbi tiden, hvor det bare er smart og sejt at kunne blogge (for kan man det, er man smart)?

Lad mig bare selv starte med at give et bud.

Jeg syn’s live-blogging kan (KAN) bruges:

A. Hvor det ikke er muligt at sende/broacaste med traditionelle medier.
B. Hvor noget sker med ujævn progression, og hvor udfaldet og indhold er mere-eller-mindre uforudsigeligt.
C. Hvor én journalist/skribent leverer sin personlige oplevelse af en given event. Gerne skrevet/fortalt så præcist og levende, at jeg fornemmer præcist, hvor det er at være dér, hvor skribenten er.

Personlighed er dét, der adskiller blogging fra alt andet!!!

Kære DR – jeres live-blog er IKKE en blog. Det er et feed, som seerne genererer. Det er fint, men det har intet med en blog at gøre. Og efter SÅ mange år med blogs og super-seje og prisbelønnede bloggere (også live-bloggere) fra hele verden, kan jeg simpelthen ikke begribe, hvad DR har gang i her.

Tager jeg helt fejl?

P.S.: Hvorfor er det, at X-factor er slået kæmpestort op og pakket ind i super-dramatisk indpakning… Og at ingen af deltagerne nogensinde er blevet til noget inden for musikken?… Hva’? .. DR?… Er det fordi I heller ikke har forstand på musik? ;-)

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.