Mediesniksnak,  Politik/Polemik

Bertel Haarder er en helt

Denne rubrik er en journalistisk stramning. Men det kan jeg se hver dag i de danske medier, er helt i orden. Det giver læsere – et quick-fix, der er god underholdningsværdi i.

Men det er i dagens store historie komplet ligegyldigt.

Start lige med at se følgende interview med sundhedsminister, Bertel Haarder.

Bertel Haarder taber besindelsen med DR-journalist, Kristian Sloth. Et raseri-anfald udvikler sig, Kristian Sloth overfuses og ender med, at Bertel Haarder forlader DR-Byen, mens kameraet ruller.

Det er naturligvis IKKE i orden, når man nu er minister, MEN….

DR viser hele klippet, der varer næsten 7 minutter, og hævder, at det viser, hvordan politikere i stadig højere grad prøver at styre pressen. Det viser imidlertid kun en mand, der af forskellige årsager – relevante eller ej – krakelerer for åben skærm.

DR’s chef for nyheder, Ulrik Haagerup, forsvarer imidlertid beslutningen. Det er en klar journalistisk fejl, synes jeg. At vise at politikere manipulerer med pressen er død-alvorligt og hører hjemme i en gennemarbejdet dokumentar, og ikke i et interview med en mand ude af kontrol.

Og så kommer vi til kernen.

Bertel Haarder tog hjem og tænkte over det. Efterfølgende besluttede han sig for at undskylde sin opførsel. Det var pokkers klogt og en beslutning, der viser format. Ordet ‘Undskyld’ kan være supersvært at sige og er forbeholdt rigtige mandfolk. Ja, det lærte jeg, da jeg var dreng – at rigtige mandfolk kan sige undskyld, når de klokker i det.

DR begår en klar journalitisk fejl – ikke i at bringe klippet – men ved at påstå, at det har relevans for borgerne og viser en tendens til manipulation fra danske politikere. Det er en fejl!

Men jeg har ikke hørt hverken journalist Kristian Sloth eller DR-chef Ulrik Haagerup erkende fejlen – endsige sige ‘Undskyld’.

Det efterlader mig med ét mandfolk…
Og to andre ikke-mandfolk.

Summasumarum – Ministeren skulle naturligvis ikke have tabt hovedet. Men Bertel Haarder kommer styrket ud af denne sag. DR er klart svækket!

Kære DR – Er I ikke søde at lave den dybdeborende dokumentar om danske politikeres manipulation af medierne? Hvis det forholder sig sådan, vil jeg virkelig gerne se det dokumenteret, så vi kan få det stoppet.

At vise en mand – minister eller ej – miste besindelsen er ikke stort bedre, end det reality-TV, der manipulerer landets børn og unge uge efter uge. Det har ifølge min journalist-uddannelse intet som helst med dokumentarisme at gøre.

Har jeg misforstået hele denne misere, vil jeg gerne sige undskyld på forhånd ;-)

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.