Naveren

Tre gaster afmønstrer Naveren i utide

Det er med stor ærgerlse og nedslået sind, at Anne Mette, Helena og jeg har valgt at forlade det gode skib Naveren på øen Bonaire, én af de hollandske antiller i det sydlige Caribien.

Som læsere af denne blog vil vide, har Naveren været ramt af talrige uheld og forsinkelser, der igen har ført til stress, uenigheder og ind i mellem også åbne skænderier ombord.

I starten af turen betalte vi – med vore arbejdskraft – for den manglende/forsinkede projektstyring af renoveringen af Naveren. Et projekt, der har varet mere end 8 måneder, og som stensikkert har givet Naverens ejere en masse flere grå hår i hovedet.

Til slut betaler vi prisen igen, fordi de tabte sejldage SKAL indhentes inden Panama. Det betyder, at skibet skal forcere igennem det teknisk og vejrmæssigt sværeste farvand i det Caribiske Hav. Farvandet ud for Colombias kyst, ned til Cartageña, er ofte præget af kraftige faldvinde fra bjergene samt vindhastigheder på op til 30 knob med deraf følgende bølgedannelse. Som sejlplanen er d.d., bliver der blot to dages hvil i Cartageña og to dages hvil på de eksotiske San Blas-øer ved Panamas kyst.

Det har vi valgt at sige ‘Nej tak’ til. Vi er i forvejen totalt udmattede af omstændighederne ombord – beskrevet i tidligere blogposter. At skulle sejle ræs det sidste stykke ville være en særdeles begrænset fornøjelse for os. Desuden fornemmer vi, at den største hindring for at holde sejlplanen – eller sagt på en anden måde – det største hensyn, der nu skal tages, er til os og lille Helena. Vi ønsker ikke, at være ‘det svage led’ eller en potentiel årsag til yderligere frustrationer, hvorfor beslutningen om at stige af egentlig ikke er svær.

Det ændrer dog ikke på, at vi er skuffede, desillusionerede og kede af det mere end ord kan beskrive. Vores drøm er knust, og et halvt års forberedelser er sænket i det Caribiske Hav. Der er blevet grædt tårer og svoret eder og forbandelser – men nu er der ikke mere tilbage.

Vi trængte til en god lang ferie for at komme til hægterne efter et turbulent 2009 – vi trænger stadig til en god lang ferie :-(

Så nu kommer vi hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.