Naveren

Naveren synes endeligt at være sejlklar

Så er der endeligt godt nyt fra Naver-besætningen i Trinidad. Efter tre uger, hvor uheld og forsinkelser bare har regnet ned over den efterhånden hårdtprøvede og lettere nedslidte besætning, forløb dagens prøvesejlads rundt om den nært beliggende ø Gaspar Grande så godt som problemfrit.

Alle holdt næsten vejret og turde ikke tro, at der ikke var noget, som sprang eller gik i stykker. Men alt blev, hvor det var. Storsejlet blev sat og klyveren rullet ud og Naveren sprang afsted med 7 knob, mens yngstegasten, Helana, hvinede af fryd. Jeg tror ikke, jeg var den eneste, med en klump i halsen – og det var IKKE søsyge!

Brede smil ombord på Naveren
Brede smil ombord på Naveren. Dagens test-sejlads gik problemfrit (flickr)

Efter en times tid fik vi tag’et (vendt op i vinden) og efter endnu en lille time taget sejl ned igen. Klyveren skulle lige have lidt hjælp, bevars, mens besætningen fik øvet sig i de rette placeringer på henholdsvis dæk og i cockpit. Så godt som en 100% succes blev afsluttet med tre springende delfiner foran stævnen.

DÉT er den Naveren, jeg kan huske. Sådan skal det sgu være. Men det har også kostet – både i likvid kapital og i talløse timers flid og hårdt arbejde. Ikke mindst fra Skipper Mona, der for få døgn siden var ved at kunne ane sin drøm kuldsejle, da besætningens medlemmer overvejede at afmønstre.

Nu afventer vi blot vejrmeldingen i morgen søndag. Er den god, så sejler vi. Er den dårlig, er det bestemt også o.k. at blive i havn.

Nu VED vi, at ‘damen’ fra Århus kan sejle :-)

En træt Helena på Naveren
En træt yngste-gast, Helena, er faldet i søvn i Naverens cockpit (flickr)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.