Naveren

Forsinkelser skaber dårlig stemning på Naveren

Det lyder som en af TV2’s og DR’s evige repriser – Men Naveren er løbet i nye forsinkelser. Efter to dage, hvor vi ikke har kunnet lave det store, fordi de lokale håndværkere skulle arbejde færdig, kunne vi torsdag konstatere:

1) at håndværkerne stadig ikke var HELT færdige
2) at vi havde myggelarver og andet uidentificérbart i vore drikkevandstanke (6x 100 liter).

Begge dele krævede resolut handling og for sidstnævntes part en betragtelig oprensning.

Desuden bliver skibet ved med at overraske os med fejl og mangler. Eksempelvis har nogle af Naverens tidligere sejlere sprængt udhalet til genoa-sejlet og ikke skiftet den ud – eller bare sagt det videre til de ansvarlige for reparationslisten. Der er desuden kommet en klyver på Naveren også, hvilket jo er fint nok. Men som jeg forstår på skibets mere sejlkyndige (Peter og Stig) er udhal’ene monteret forkert og de trisser hvorigennem udhalet skal løbe, er for små i forhold til det udhal, der tidligere sad, hvorfor disse er blevet voldet til ubrugelighed.

Idag er det så søndag, hvor alting har lukket. Så alt med forsejl må reste indtil i morgen mandag.

Stort set alle ombord, med undtagelse af mig, har bakset med det nye ophæng til kabyssens komfur. Det er et landkomfur, der er monteret på skræddersyede bøjler – ikke et til formålet skabt skibskomfur. Det har givet en del tænders gnidsel, at få til at passe, kan jeg høre på de andre. Nu hænger det – dog med den lille finte, at der skal lægges et par dykkerbly-lodder på bagkanten af det, førend det balancerer helt.

Så har der været sorteringsarbejdet – både på ting ombord og ting i de på land værende 3 depotrum. Hvad skal smides ud, og hvad skal gemmes. Og det, der skal gemmes, hvor skal det så lægges/stuves? Og når man så ved det, skal det føres i loggen, med præcis angivelse af, hvad og hvor og hvormange.

Rengøringen har vist sig at være et kapitel for sig selv. Der er nu gjort rent nææææsten overalt. I vores kahyt har alt fra loft til underdørk og skrog fået en skrubbe-omgang med vand og sæbe. Det har taget én hel dag (8 timer) under dæk i stegende varme.

Alt i alt har turen indtil nu været en smule skuffende. Det er en god besætning, Skipper Mona har fundet. Herom ingen tvivl – alle er søde og venlige. Men de mange forsinkelser og den store uvished om, hvorvidt vi mon skulle holde jul på en beskidt marina, begynder at sætte sig i irriterede kommentarer om hint og hændt samt opgivende suk fra folk, der med nedslået blink sætter sig ned.

Bedst ombord er faktisk vores italienske gast, Michele. Han bander og brokker sig og holder så en pause, går hjem og får en kop kaffe og kommer igen med nye kræfter. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at overvejelserne om at rejse hjem til Danmark og holde jul med familien, har været oppe at vende. Men blandt andet Micheles humør og umiddelbarhed gør, at man alligevel har lyst til at blive.

Når får vi se – Dagens afsejlings dato er nu d. 21. december (der må snart være nogen, der har bingo).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.