Naveren

Naveren bliver definitivt ikke sejlklar til tiden

Vi er både ærgerlige og glade efter den anden hele dag på Power Boats marina i Trinidad. Det gode skib Naveren bliver 100% sikkert ikke klar til afsejling mandag den 14. december. Meldingen lyder: “Måske torsdag d. 17. december“… Men heller ikke dét, synes sikkert.

Som ny tilkomne kan det naturligvis være svært at sige, hvad der er foregået (eller ikke foregået) i de godt 8 måneder Naveren har været under massive reparationer. De lokale gutter, der har været på opgaven synes dedikerede nok. Men nok mest når vi er tilstede. De har eksempelvis fået lørdag og søndag til at male færdig i salon, kabys, salon og kahytter. Men idag (lørdag) mødte kun én af fem gutter op – de andre havde tømmermænd. Sådan er Trinidad også!

Samtidigt kan vi forstå på skipper Mona og de andre, at skibet viste sig at være i langt ringere stand, end først antaget. Det har naturligvis taget tid at udbedre.

I dag har vi dog kunne rydde stævndækket for sejl, kompressor og dykker- og surfgear m.v. samt få anker og ankerkæde lagt sikkert på plads i stævnbrønden. Et svedigt job i den nymalede brønd, hvor dunsten truede med massive hjerneskader.

På et tidspunkt manglede vi også et multimeter – sådan en svend man bruger til at måle spænding i stik og el-ledninger med. Den var pist borte og 4-5 mand brugte mere end en halv time på at lede. Pludseligt dukkede den op i en kasse i bagbords agterkahyt (den vi skal bo i… en gang).

Naveren121209c
Naverens agterkahyt til bagbord. Stadig ikke helt indflytningsklar (flickr)

Ellers er AM’s dag gået med at undersøge markedet for gulvtæpper til skibskahytter, juble over at vores manglende bagage endeligt ankom samt at bage den lækreste kage til alle de arbejdende. For min egen part gik dagen med stuvning af stævnbrønd, afhentning af bagage samt reparation og service på skibets søgelænder (skilte lortet ad, rensede alle skruer, bolte og møtrikker og samlede det igen). Det står desværre klart, at søgelænderet i begge sider agter skal tilses af Power Boats svenske rigger Jonas. Muligvis skal der rettes nogle sceptre (stolper, der holder gelænderet) – muligvis skal de skiftes helt ud.

Naveren har haft det rigtig skidt og er stadig sløj. Men den er klart i bedring og skal nok blive sødygtig igen. Spørgsmålet er bare… Hvornår?

Den lyse side af det er, at vi på denne måde lærer en masse indgående detaljer om skibskonstruktioner og materiel. Den læring er jo aldrig skidt givet ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.