Naveren

Flere forsinkelser for Naveren i Trinidad

Når man langt hen ad vejen regner med, at skulle starte på en fantastisk rejse på en bestemt dato, bliver man naturligvis skuffet, når man erfarer, at den rejse bliver udskudt. Særligt når man allerede ér rejst om på den anden side af jorden.

Efter statusmøde mandag morgen (14. december 2009) ligger det fast, at Naveren alligevel heller ikke afsejler Power Boats Marina i Trinidad torsdag den 17. december. Håndværkerne er slet ikke færdige ombord endnu.

Kenneth og Helena fordriver tiden
Kenneth og Helena fordriver ventetiden (flickr)

Nu er Naverens besætning imidlertid blevet forment adgang på skibet, da maler-sjakket skal have helt ro til at blive færdige med at male og lakere i skibet senest onsdag aften. Skipper Mona bliver dog hængende ombord, og “svinger pisken” over folkene, så de rent faktisk BLIVER færdige denne gang.

Det vil med andre ord sige, at vi tidligst kommer ombord til rengøring torsdag d. 17. december – tidligste kan flytte ind på skibet fredag (hvis malerdampene ellers er lettet). Måske kan vi så sejle ud i bugten lørdag, så vi kan få monteret sejl.

Personligt kan jeg svært se, hvordan vi kan komme herfra før søndag. Og da der heller ikke er provianteret endnu kan afsejling måske først komme på tale på næste mandag.

Det er en møgtræls situation for alle – men særligt for Helena, der ikke har så meget at give sig til på marinaen, når vi ikke må være ombord på Naveren. Det betyder så også, at Anne Mette og jeg kun kan være til ringe hjælp for de øvrige.

Anyway, vi kommer nok til at “klippe af” turen. Skal vi være på Los Roques nordvest for Isla Margarita juleaften bliver besøgene på Grenada og Isla Blanquilla enten aflyst eller ultra-korte.

Humøret er ikke alt for højt – det siger sig selv.

Anne Mette pudser kobbertøjet
Anne Mette i sving med at pudse kobbertøjet (flickr)

Anne Mette har dog aktiveret sig selv fornemt med Brasso og skibets kobber- og bronzetøj. En særdeles stor opgave, da de smukke lamper og ure m.v. vist ikke have været blanke siden de blev skabt.

Men flot – det bliver det :-)

Søgelænderet agter i begge sider er sendt målt og mærket op, så Power Boats svenske rigger, Jonas (cool fyr), kan korte/stramme det op. De såkaldte vantskruer man ellers bruger til at stramme op med, var strammet helt i bund. Så noget andet skulle til det slappe gelænder.

Mona og Peter boksede hele søndagen med komfuret i kabyssen. Det er endnu ikke monteret helt, da de sidste par dele drillede lidt og endnu en operativ justering skulle til.

Mona og Peter roder med komfuret
Mona og Peter roder med komfuret (flickr)

Imens sorterede Knud Erik, Michele og jeg selv diverse udstyr, reservedele m.v., der skal i agterbrønden. Alt bliver noteret ned med en beskrivelse af, hvor i brønden det ligger. Lidt et pillearbejde. Men det er jo altid en god ide, at have styr på sit inventar.

Knud Erik på Naveren
Knud Erik sorterer i Naverens reserveudrustning (flickr)

Mandag er der booket en tur for alle (Skipper undtaget) til blandt andet regnskovs-reservatet Asa Wright og mangroven i Caroni, hvor Trinidads nationalfugl, Scarlet Ibis, lever. Mere om det i en senere opdatering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.