Diverse,  Musik m.m.

Horsens Ny Teater blev til Skatteøen

Jeg er egentlig ikke synderligt meget for musicals. Det er meget flot og kostumerne er i reglen smukke. Der synges som oftest ret godt, mens skuespillet halter en del.

Med familien i hånden tog jeg dog imod invitationen til Preben Harris‘ opsætning af den legendariske historie ‘Skatteøen’ (Treasure Island) – oprindeligt af R.L. Stevenson – med musik af Sebastian (sidstnævnte er jeg kolo-kæmpe-fan af).

Med relativt afmålte forventninger satte jeg mig til rette og… *BOOOM* … Gik kanonen på scenen af – nærmest for at sige:

“Sæt dig ned, kæltring, og hold kæft med alt” (i 2 1/2 time).

Skatteøen - Helt kanon!
Åbningsscenografi fra musicalen ‘Skatteøen (flickr)

Det var helt bogstavligt startskuddet til en forrygende aften med sang, musik og overraskende skuespil, hvor der tydeligvis var levet plads til, at skuespillerne selv kunne ‘lege’ med karaktererne. Og det havde de gjort flere steder!

Lars Bom tog sig med stor overbevisning af rollen som den et-benede pirat John Silver, mens Niels Weyde stilrent og med stor ironisk komedie tog sig af rollen som adelsmanden Trelawney. Størst (og meget fortjent) applaus modtog Troells Toya dog for sin performance som den stakkels Ben Gunn, der er blevet rablende gal af sit langvarige ophold på den øde ø, ‘Skatteøen’.

Et æstetisk højdepunkt (syn’s jeg) var, da Peter Pilegaard i rollen som piraten Israel Hands sang Peter Thorups og Sebastians fantastiske sang ‘Den flyvende hollænder‘. Ikke set bedre siden filmen ‘Pirates of the Caribbean’ fyldtes scenen med dragende Davy Jones-spøgelser (genfærd af afdøde sørøvere). En sang, der faktisk blev endnu bedre i hænderne på Pilegaard. Ærgeligt man ikke må have sit store spejlreflekskamera med i teateret. Scenen var bjergtagende!

Personligt fandt jeg den største fornøjelse i udførelsen af de enestående sange Sebastian har komponeret til musicalen for mange år siden. De originale versioner er indsunget af stjerner som Lars H.U.G., Steffen Brandt, Søs Fenger, Lis Sørensen, Annegrete, Allan Mortensen, Flemming ‘Bamse’ Jørgensen, Michael Falch med flere – navne det kan være svært at leve op til. Men også her syn’s jeg de medvirkende kunne gå fra scenen med stor selvtilfredshed. Igen må jeg fremhæve Troells Toya, der – selvom han byttede om på versene i Ostesangen – var på nippet til at få publikum i salen til at rejse sig af begejstring.

Der blev i hvert fald sunget med, kunne jeg høre :-)

Lad mig til slut skyde et par champagnepropper efter de ansvarlige for scenografi og ikke mindst kostumerne… Wauw *thumbs up*

Jeg ved ikke, hvor længe Folketeateret fortsætter sin Danmarks turné med ‘Skatteøen’. Men har du mulighed for at komme ind at se dem, vil jeg for en gangs skyld anbefale en musicaltur i teateret.

Rollelisten tæller:
Lars BomJohn Silver
Sebastian Aagaard-Williams Jim Hawkins
Torbjørn HummelDoktor Livesey
Niels WeydeGodsejer Trelawney & Krogæst
Troells ToyaBen Gunn, Toldinsp. Dance, Pirat, Spøgelse & Havnearb.
Mikkel VadsholtBill Bones & Merry
Rasmus HaxenKapt. Smollett, Blind Pew, Kapt. Flint, Gentleman & Spøgelse
Peter PilegaardIsrael Hands, Grey & Admiral Bradley
Kirsten PriceMrs. Hawkins & Spøgelse
Søren PoppelHarry, Krogæst, Pirat & Spøgelse
Gerard Carey BidstrupSorte Hund, Anderson, Havnearb. & Spøgelse
Albert BendixTjener Joyce, Krogæst, Spøgelse & Pirat
Stine HenriksenMrs. Sherry, Lucy & Spøgelse
Jesper Paasch NielsenMorgan, Hunter, Pirat, Spøgelse, Matros & Soldat
Jeff Mikki SchjerlundDick, Krogæst, Tyv, Spøgelse & Soldat

Syvstjerner og kanonild til Skatteøen. Den tror jeg ikke bliver meget bedre på dansk grund :-)

NB: Jeg overhørte en samtale mellem personale og publikum i teateret om, hvorvidt Sebastians fantastiske musik til Skatteøen kunne købes eller ej – Det kan den bestemt :-) ‘Skatteøen Soundtrack CD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.