Mediesniksnak

Flot webjournalistik med få remedier

Igår indstillede jeg og 17 andre fem medarbejdere ved Berlingske Tidende til en Cavling for flot journalistik (I lægens hænder) udført med nettet som udgivelsens omdrejningspunkt.

Til trods for, at også Cavlingprisen 2008 blev givet til et flot webprojekt (Forbrydelsen), undrer det mig såre, hvorfor der stadig er så relativt få webprojekter i danske medier. Det er som om (jeg ved det jo ret beset ikke), at man først fokuserer på avisen eller på tv’et. Så må vi se, hvad vi kan strikke sammen til net-udgaven bagefter. Hvor ofte har du som journalist pitchet en ide til en god historie til nettet?

Las Vegas Sun i USA har den skrivende journalist John Katsilometes gjort netop dette. Han har det meste af sin karriere været skrivende til print, men har besluttet sig for at gå netmediet i møde. Han kan ikke programmere HTML. Han kan ikke redigere video. Han kan ikke engang beskære et billede i PhotoShop. Alligevel besluttede John sig for, at dækningen af årets største koncert i ørkenbyen (U2) først og fremmest skulle serveres online.

Screen of The Kats Report
Screen fra ‘The Kats Report‘ og dækningen af en U2-event i Las Vegas.

Avisens webfolk lovede ham support undervejs og undervisning i brugen af en Blackberry, Notepad og et digital kamera. Udstyret kun med disse tre effekter, gå-på-mod og en aftale med Sam Boyd Stadium, hvor koncerten skulle afvikles, drog han afsted.

Det blev til en forrygende og særdeles læsværdig historie om, hvordan man forbereder så stor en koncert – og hvordan man afvikler den. Krydret med billeder af en imponerende arena, musikere og centrale scenefolk. Las Vegas Sun’s fotograf til selve koncerten afleverede også sine billeder til projektet, hvilket bare gjorde det endnu mere lækkert at se på.

Jeg kan kun anbefale at læse ‘The Kats Report‘ fra koncerten. Læs den med tanke på, at denne historie er lavet til netavisen – så må papiravisen se, hvad den kan bruge bagefter.

Bragende flot!!!

(Tak til Rob Curley for tippet)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.