IT og web,  Mediesniksnak

Hjælp med at indstille ‘I lægens hænder’ til en Cavlingpris

Jeg har besluttet mig for at indstille Berlingske Tidende til en Cavling-pris for artiklerne og projektet bag ‘I lægens hænder‘. Eller rettere – indstille journalisterne Morten Crone, Kasper Krogh, Line Holm Nielsen, Jesper Woldenhof og fotograf Linda Henriksen, der står bag den massive afdækning af svære fejl og svigt i vagtlægeordningen. Svigt, der har kostet flere mennesker livet.

Screen fra 'I lægens hænder'

Men hvad gør man, når man ikke har prøvet at skrive og formulere en sådan før? Ja, den bedste måde, jeg har set det gjort på, har DONA’s “far”, Ernst Poulsen, for nyligt vist. Han valgte at starte et dokument på Google, som han efterfølgende gjorde offentligt. Så kunne alle, der havde lyst, kunne skrive med på, så Dorthe Toft kunne blive indstillet.

Det har jeg nu efterabet. Hvorfor?… Fordi jeg kan :-)

Jeg syn’s desuden at Berlingske Tidendes tema ‘I lægens hænder‘ er et så fremragende (og desværre stadig sjældent set) eksempel på, hvordan journalistik kan forbedres, fremhæves, udvides på internettet. Oveni er dette projekt netop et supereksempel på, hvordan man får brugere fra alle egne og alle samfundslag til at reagere og ikke mindst involvere sig i journalistikken og i vigtige samfundsforhold.

Dét vil jeg gerne være med til at sætte fokus på… Ja faktisk vil jeg gerne være med til at rejse en stadion-projektør, så alle kan se, hvor vigtigt nettet er for både journalister, for brugere/borgere og for samfundet i det hele taget.

Slutteligt vil jeg også lige slå fast, at det journalistiske håndværk bag ‘I lægens hænder’ er i høj klasse. Historierne er velskrevne og opfylder flere kriterier for god journalistik, såsom ‘Væsentlighed’ og ‘Identifikation’.

Så hjælp mig med at formulere og argumentere for Cavling-indstillingen. Skriv med på det Google Doc, jeg har oprettet. Del evt. den short-URL (http://bit.ly/34LeoV), jeg har lavet, med andre på Twitter m.v.

Husk, at der er deadline for indstillinger den 9. november 2009. Så aftenen inden (den 8. november) lukker jeg dokumentet og sender det til komitéen.

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.