IT og web,  Mediesniksnak

Las Vegas Sun – den bedste netavis i USA

Foreningen DONA’s amerikanske søsterorganisation, ONA, har netop udpeget nyhedssitet lasvegassun.com til det bedste i USA.

ONA – der står for Online News Association – afviklede 1. til 3. oktober sin årlige kongres i San Francisco. Her blev blandt andet uddelt flere priser. Men den største af dem alle – ‘General Excellence in Online Journalism‘ – tilfaldt Mojave ørkenens største mediehus, Las Vegas Sun, der – siden Rob Curley og hans team ankom for et par år siden – har gennemgået en vældig forandring.

Og pudsigt nok er det faktisk ørkenen, der indirekte har været med til at skabe det webprojekt, der nu har bragt redaktør Brian Greenspuns tropper, den fine pris. På sitet ‘Quenching Las Vegas’ thirst‘ kunne brugerne følge den omsiggribende tørke i området i sommer. Flere dele af sitet bestod af forskellige data struktureret i databaser – blandt andet af vandforsyning og -forbrug fra 450.000 af områdets huse. Altsammen vist og illustreret for brugerne i maps, videoer, tekster og tegninger.

Desuden fandt jury’en også, at websitets lille program til udregning af hvert enkelt husstands forbrug – også sat i sammenhæng med det totale forbrug – var med til at øge forståelsen åbenbare alvoren i vandmanglen.

Quenching Las Vegas' Thirst

Juryen, der blandt andre talte danske Solana Larsen (Global Voices), begrundede valget således:

“There’s an awesome coordination between map points, graphics and video – That’s innovation.”

Sidste år løb avisen også med den fineste ONA-pris. Og tidligere på året vandt Las Vegas Suns webstab en EPPY-award (Editors&Publishers) som ‘Best overall newspaper-affiliated website‘.

2 Comments

 • avatar

  Kenneth Ley Milling

  Hej Betina

  Jeg ved ikke med UPDATE, da jeg ikke længere er ansat der. Rygterne vil vide, at der var en tur under opsejling, som vist blev aflyst.

  Jeg overvejer dog selv at tage derover. Men det bliver ikke på denne side af nytår. Måske til foråret.

  Du skal nok få en note fra mig i god tid inden :-)

  /Kenneth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.