IT og web,  Sociale medier

Logica rækker ud efter webtv

Den britiske IT-konsulent-gigant, Logica, er nu også at finde på listen over virksomheder, der tør favne opgaven med at lave tv.

I midten af juni 2009 kunne man se en veloplagt CEO Andy Green fortælle om tankerne bag Logica.tv. Det handler blandt andet om, at komme i tættere kontakt med brugerne af Logicas produkter og servicer.

Og det ser ud til, at de gode intentioner virkeligt bliver forsøgt ført ud i livet. I hvert fald giver virksomheden brugerne mulighed for både at dele, embedde og rate udsendelserne. Interaktionsdesignet er godkendt og featuren med, at man kan oprette sin egen playlist er ny i forhold til mange andre webtv-tiltag rundt om (du kender den sikkert fra YouTube).

Overordnet udgiver Logica.tv i to spor: Transformation og Innovation

Det er ikke helt klart i interaktionsdesignet, hvad forskellen på de to “kanaler” er. Her skal man se introduktions- og velkomstvideoen med Andy Green på forsiden for at forstå meningen. Uagtet at Andy Green faktisk gør en rigtig god figur på tv, så er det på sigt nok noget Logica skal have justeret lidt på.

En anden lille detalje, der nok skal kigges på, er brugerprofiler. Som det er nu, skal man både oprette en bruger-profil til ‘Innovation’-kanalen og én til ‘Transformation’-kanalen. Dét går ikke!

Men ellers har jeg kun roser til Logica.tv. ‘Transformation’ er næsten helt leksikal, hvor man kan få forklaret nye begreber som Cloud Computing og Intelligent Traffic og meget mere, mens ‘Innovation’ giver et bud på, hvad fremtiden vil bringe. For eksempel videreudvikling af din webbank – nemlig bank via din mobiltelefon.

Det kunne være Jyske Bank skulle kigge lidt med her. Banken, der har den formentlig sværeste (og sikreste) adgang til sin webbank af alle banker, kunne måske bruge Mobile Banking til noget. Så kunne Jyske Bank måske vise Logica, hvordan man laver super-lækker design til en webtv-station og streamer, så brugerne ikke skal vente 25 år på at se de embed’ede. Logica.tv har stadig et par knaster at slibe lidt ned.

Det kunne da blive en win-win :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.