Events,  Mediesniksnak,  Sociale medier

Forrygende dækning online af Volvo Ocean Race

Et stykke tid har jeg fulgt verdens mest prestigefyldte havkapsejlads – Volvo Ocean Race – og de strabadser, de deltagende både møder på vejen rundt om planeten Jorden i de 8-9 måneder, ræset tager.

Men hvor jeg tidligere var vant til, at de danske tv-kanaler med jævne mellemrum bragte omsamlinger og sammendrag fra de enkelte etaper, så har jeg denne gang udelukkende måttet følge med online. Vel at bemærke hos Volvo Ocean Race selv.

Paradokset er åbenlyst, når man ser, hvor meget den svenske bilproducent og og de øvrige folk bag konkurrencen har kastet i af ressourcer til tv-dækningen denne gang. Aldrig har der været filmet så meget ombord og under sejladserne, og aldrig har materialet været så fedt og så let tilgængeligt.

Kære Danmarks Radio og TV2 – Danmark har en lang og glorværdig sejltradition med masser af VM- og OL-medaljer. Senest da vores 49’er vandt OL-guld på den sejest tænkelige måde. Danmark havde fra start Stig Westergaard med i Volvo Ocean Race denne gang. Hvor er den danske dækning af denne spektakulære sport, hvor folk, herunder en dansker, sætter livet på spil (en gast omkom sidst de sejlede jorden rundt), mens de fræser over 10-12 meter bølger med hastigheder, der hører hjemme i vandski-sport?

Den spanske båd Telefonica Blue grundstøder ved Marstrand. Bemærk medie-gast Gabriele Olive med kameraet til højre.

Volvo Ocean Race er super-tv-egnet. Og i dette års tur har alle deltagende både egne medie-gaster ombord. Så ud over de fastmonterede kameraer ombord bliver der også filmet, når lokummet brænder og bommen brækker, forstagen sprænger eller som senest, da den spanske båd Telefonica Blue sejlede på grund udfor Marstrand (Sverige) med 15 knob (se skipper Bouwe Bekkings channel på YouTube). En potentiel livsfarlig situation. Samtidig laves der også løbende interviews ombord om alt fra kortlæsning, vejrudsigter og løbende reparationer.

Flere dele af ræset kan man følge live på www.volvooceanrace.tv – resten lægges ud løbende på websitet OG på den officielle Volvo Ocean Race Channel på YouTube.

Volvo Ocean Race 2D-map
2D-view over etapen mellem Marstrand og Stockholm

På webstedet www.volvooceanrace.org er der desuden mulighed for at følge kapsejladsen i både en 2D-version, der opdateres cirka en gang hver halve time, og en live-3D-version, hvor man med et lille stykke software kan følge sejlerne sekund for sekund – vist på et Google Map.

DET er cool :-)

Denne udgave af Volvo Ocean Race 2008-9 slutter den 27. juni i St. Petersborg. Så er der tre år til at forberede den næste – også for de danske TV-stationer, der måske skulle starte med at kigge lidt i tv-arkivet på www.volvooceanrace.tv (Race Years).

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.