Mediesniksnak,  Sociale medier

TV2 i wikipedia-skandale – tv2wikigate

Den danske TV-station TV2 er faldet i unåde hos en voksende andel af de danske bloggere, netjournalister og brugere af det verdenskendte leksikon Wikipedia.

I udsendelsen Go’morgen Danmark forsøgte værterne Cecilie Frøkjær og Anders Breinholt at bevise, hvor dårligt wikipedia fungerer, og hvor utroværdigt leksikonet er, da alle og enhver kan skrive og bidrage til indholdet.


(tak til Dorte Toft for linket til indslaget på YouTube)

En usædvanlig dårlig research betød, at de to værter Anders Breinholt og Cecilie Frøkjær i stedet – for åben skærm – ristede med fejlagtige oplysninger og eksempler, der faktisk modbeviste det, de selv sad og fremførte som dokumentation.

Alene den påstand værterne fremførte, at: “Der er ingen, der verificerer, om det man nu skriver er korrekt” er simpelthen lodret forkert.

Den formastelige historie har nu fået flere af landets førende mediebloggere op i det røde felt. Både i Medieblogger.dk, Mediehack, Hovedetpaabloggen, The Brand Blog og ikke mindst Dorte Tofts ‘Bizzen – IT & Business‘ er der sænkede øjenbryn. Sidstnævnte giver en fin gennemgang af skandalens indhold.

Overskrift.dk er der samlet en efterhånden lang liste af indlæg og kommentarer om det, der er blevet kaldt tv2wikigate.

Herudover er emnet nu også beskrevet på Wikipedia og har fået egen gruppe på Facebook.

3 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.