Ledelse

Jyske Bank anbefaler bog af Dalai Lama

Hans Hellighed Dalai Lama har sammen med den hollandske managementkonsulent Laurens van der Muyzenberg skrevet en ny og anderledes bog om ledelse. ‘Lederens vej’ handler for en gangs skyld ikke om systemer eller politiske beslutninger, som de skyldige bag den igangværende finanskrise.

Ifølge Dalai Lama handler det om at tage udgangspunkt i sig selv. At tøjle egen grådighed.

Bogen bliver anmeldt og rost hos Jyske Bank, hvor professor Steen Hildebrandt har taget bogen med hjem til nærmere granskning. Det er ikke bare interessant, fordi Steen Hildebrandt er intellektuel og veltalende – det er også interessant, at Jyske Bank vælger også at bruge tid og kapital på at producere en god anmeldelse i en lækker tv-mæssig indpakning – en anmeldelse om en helt anderledes ledelses-tilgang fra verdens nok mest populære leder.


Professor Steen Hildebrandt anmelder ny ledelsesbog af HH Dalai Lama.

“Dalai Lama og hans medforfatter taler om lederens vej på så stille og dyb en måde, som det næppe er set tidligere. Og når man kommer sig over den første overraskelse eller undren, så må man vel erkende, at selvfølgelig må lederen Dalai Lama skrive en bog om ledelse – hvem ellers?”

Man kunne jo fristes til at tro, at både professor Hildebrandt og ledelsen i Jyske Bank er enig i HH Dalai Lamas betragtninger.

I et hav af bøger om korrekt ledelse og vejen til rigdom og succes, er HER faktisk en bog, der – efter Steen Hildebrandts anmeldelse – kunne friste mig.

Har du allerede læst denne bog, så smid en note her på bloggen :-)

2 Comments

 • avatar

  Maria Ibsen

  Har læst “Lederens vej” der en hurtig læst og interessant lille bog. Man kan sagtens finde lignende litteratur på markedet der er mindst ligeså dybe og interessante, men ingen der er så hurtig og så let læst som denne. (Fx. “Teori U” af Scharmer eller “Fremtidens pionere” af Tania Ellis. Jeg købte det faktisk til min far som selv er leder i det private erhvervsliv, men har ikke fundet ud af hvad han syntes om den.
  Jeg tror caseeksemplerne er på for højt et ledelsesniveau i forhold til danske forhold – hvis niveauet skulle følge eksemplerne er publikummet i hvertfald begrænset. Men jeg synes, at tanker bag er meget sympatiske og jeg tror i hverfald, at bogen blæser i den retning, som ledelse sagtens kunne blive i fremtiden.

 • avatar

  Kenneth Ley Milling

  Hej Maria

  Tak for din feedback. Jeg har købt ‘Lederens vej’, men er ikke noget ned til den i stakken endnu. Jeg glæder mig til at komme så langt.

  Godt med et par interessante bogtitler der. De er noteret :-)

  Jeg er enig i det sidste. Jeg hører en mængde topledere tale meget om en ny måde at være leder på… Men om de så allesammen praktiserer den gode ledelse er en helt anden snak.

  /Kenneth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.