Printervenlig version

Sharepoint får høvl hos JBoye

Det er faktisk ikke til helt at forstå, hvorfor flere virksomheder til stadighed lader sine marketings- og IT-folk stå for at udvikle webstrategier. Nettet er – i dag endnu mere end i går – et samtalested, hvor ‘interaktion’ synes at blive lige så centralt som ‘Amen’ i kirken (nu for at bruge en gammel vending). Og her tales om interaktion fra projektets udviklings spæde start.

Ideen til dette indlæg kom, efter jeg læste Dorthe Raakjærs indlæg ‘Why you should leave IT – and Sharepoint – out of your webstrategi‘ – på bloggen JBoye.dk. Her får Sharepoint og IT-folk på puklen for at fokusere næsten udelukkende på funktionerne frem for på brugerne og/eller virksomhedens eget helt åbenlyse behov.

Det får mig til at tænke på et par virksomheder, som jeg har lidt kendskab til. Virksomheder, som står i midten af eller i begyndelsen af store webprojekter. Hos disse virksomheder har man, netop som Dorthe Raakjær advarer imod, ladet marketing- eller/og IT-afdelingerne formulere webstrategier ud fra, hvad et givent system eller en programmør kan (skarpt skåret op).

“Internettet er et netværk af netværk!”

Ordene er Klaus Silberbauers (Creuna), og blev blandt andet sagt til et aftenseminar på Handelshøjskolen i Århus for at par år siden. Det er simpelthen noget af det vigtigste for alle, der færdes på nettet, at forstå. Derfor er det også de folk i virksomheden, der bruger nettet til samtale med kunder, leverandører og andre ansatte one2one hver dag, der skal lave og udforme en virksomheds webstrategi.

Hvorfor?… der er to svar:

1) Fordi det giver værdi/mening for dine brugere
2) Fordi det med al sandsynlighed bliver billigere – både i indkøb, udvikling og drift.

Læs Dorthe Raakjærs blogpost. Reminder for nogle – men nye tanker for andre :-)

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather


Let Google translate to english

Tags: , ,

Skriv en kommentar