Mediesniksnak

Washingtonpost.com flytter sammen med avisen

Med en massiv udskiftning på ledelsesniveau hos verdens vel nok mest kendte lokalavis, Washington Post, er gamle sædvaner og konservativ tænkning under opbrud. Flere end 200 af avisens knapt 700 skrivende journalister er allerede nu efteruddannet/opkvalificeret til at arbejde med foto, video og mobiltelefoner, og flere står i kø til næste kursus. Avisens næste naturlige skridt ligger lige for – at fusionere papiravis og netavis.

Washington Post er en avis, der bor i hjertet af Washington DC. Washingtonpost.com er en webavis, der har til huse i Arlington, Virginia, på den anden side af the Potomac River, der bugter sig rundt om DC.

Nu skal de to huse flytte sammen – eller rettere – Washingtonpost.com flytter efter alt at dømme ind på 15th Street hos den gamle papiravis inden 2009 er omme.

Ifølge journalist og redaktør Chet Rhodes fra Washingtonpost.com vil han og de cirka 300 ansatte i Arlington begynde flytningen i løbet af sommeren. Onsdag den 18. februar 2009 besøgte han Danmarks Journalisthøjskole, hvor han blandt andet delte ud af sin viden om webtv til skolens 7. semester studerende.

chetrhodes180209b
Chet Rhodes på Journalisthøjskolen (foto skudt med Nokia N95).

Han henviste til, at der i det forgangne år har været en opbrydning i gamle vaner og faggrænser på den gamle Watergate-avis, og at accelerationen i antallet af “gamle” journalister, der vil have sparket liv i karrieren har været markant. Avisen bevæger sig med stormskridt mod en mere fuldblod-netavis, med alle de faciliteter, der følger med.

Tillykke til Washington Post herfra. Det er sgu sejt, at de har folk som Chet Rhodes, der har arbejdet for denne stille revolution hos ‘The Post’ i årevis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.