Musik m.m.

Duran Duran skrev første kapitel i Sky’s Songbook

150 gæster – heraf 50 medlemmer af community’et Duran Duran Music – mødte op Hospital Club i Endell Street, London, for at hjælpe med optagelserne til en times studie-koncert med det britiske band Duran Duran. SkyArts (en del af Sky-imperiet) står bag en udsendelsesrække på otte show med kendte og mindre kendte engelske bands og musikere. Den første onsdag d. 28. januar 2009 med drengene fra Birmingham.

En utrolig hyggelig oplevelse i hjertet af verdens sejeste hovedstad, London. Og efter en kort ventetid blev vi vist ind på plads. For de 50 DDM-medlemmers vedkommende bag henholdsvist keyboardspiller, Nick Rhodes, og trommeslager Roger Taylor. Selvom der er tale om rutinerede fans, der stensikkert let overgår mine nu seks Duran Duran-oplevelser, fornam man tydeligt, at flere af dem aldrig havde været SÅ tæt på stjernerne før. Selv stod jeg vel 3-4 meter fra Nick og hans fire keyboards.

songbook450px
Nick Rhodes keyboards få minutter før SkyArts’ Songbook session med Duran Duran 2009.

En helt særlig aften blev det også fordi, der netop var tale om en TV-produktion. Hvis sådanne ikke er live, er der ofte pauser undervejs, hvor udstyr og musikere skal ind og ud, eller hvor noget teknik driller osv.

Det gav tydeligvis bandet en mulighed for at hygge lidt om sine gæster. Således blev aftenen hurtigt fyldt med mere latter end tøseskrig. For de af os, der måske ikke går så meget op i Simons (forsanger) tøj eller Johns (bassist) hår, gav aftenen et lille glimt ind i bandets arbejds-lokale. Der blev snakket meget på kryds og tværs. Både imellem bandets medlemmer, men også med TV-crewet og ikke mindst med publikum. Numre blev løbet i gang for at blive stoppet igen midt i anden linje i første vers.

Det betød, at hele fire numre i setlisten blev spillet igennem to gange, da bandet eller produktionholdet ikke var helt tilfredse med resultaterne undervejs.

En af aftenens andre små – men vigtige – detaljer var de ekstra musikere, der var indhentet til lejligheden. Udover backing vocal Anne Ross og saxofonist Simon Willescroft og guitarist Dom Brown, der alle var med på Red Carpet Massacre Touren i 2008, dukkede også violinist Martha Brown op til The Chauffeur sammen med to blæsere (trompet og basun) – Dan Carpenter og Dave Williamson.

De tre skabte en for mig hidtil ny fylde og dybte i flere af numrene. Så godt som perfekte præstationer, der kunne få en musiknørdet fan til at ønske, at de måtte få lov at komme med på den næste DD-tour. Med hensyn til den unge violinist Martha Brown bliver det dog næppe aktuelt lige med det første. John fik nemlig i en tydeligt begejstret og rosende præsentation af hende fortalt, at der faktisk var tale om to Brown’s på violinen.

Det fik naturligvis publikum til at bryde ud i jubel – og et stort tillykke med de lykkelige omstændigheder skal da der også lyde til Martha Brown herfra :-)

Det er svært at sige om bandet performede over eller under vanlig standard, da der var tale om en helt anden situation end en koncert på Wembley. Lyden i studiet var rå og temmelig ukalibreret (som den jo er i et TV-studie) – den var stensikkert bedre ude hos producer-teamet.

Men omvendt kunne man her virkeligt høre, hvor stor en stemme Simon le Bon egentlig har, hvor fede basfigurer John egentlig kan står og ruller med, og ikke mindst hvor super tight og steady Roger er på sine trommer. Jeg stod på et tidspunkt under A view to a kill og spekulerede på, om Roger mon havde bi-job hos Wittner Music som crashtester af deres metronomer.

Spøg til side – den dybt seriøse setliste så således ud:

Planet Earth
Late bar (2x)
The Chauffeur
The Valley
Box full of honey
Do you believe in shame (2x)
A view to a kill (1 1/2x)
Skin Trade (2x)
Ordinary World (2x)
Sunrise
Rio

SkyArts Songbook med Duran Duran bliver (så vi jeg p.t. ved) sendt den 7. februar 2009 28. marts 2009 (ifølge e-mail fra Manisha hos Sky Arts). Jeg anbefaler dog, at man selv lige holder lidt øje med annonceringen på www.skyarts.co.uk – alternativt kan man, som Anne Mette Kærgaard, tilmelde sig SkyArts nyhedsbrev.

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.