Fis & Ballade,  Mediesniksnak

TV > new years > new themes > news themes > Bill Bailey > TV

Jeg skal med det samme beklage den komplet umulige og aldeles ikke-webvenlige rubrik til denne blogpost. Men jeg kunne ikke finde på noget bedre, sorry.

I denne jul har jeg haft tid til at se lidt fjernsyn. Ja, du ved det der rigtige gammelsdags noget med nyheder på faste tidspunkter, radio med lidt billeder og lidt letbenet underholdning, som man kan falde i søvn til.

Det lyder fredeligt – men faktisk er jeg i en tilstand af lettere chok.

Kors i skuret, hvor er det dog dumt. Første advarsel fik jeg, da hele Stein Bagger sagen begyndte at rulle. Nyheden om, at hele IT Factory imperiet var bygget på manipuleret sandhed og finansiel filantropi var sådan set god nok. En god og fængende historie med masser af konsekvens – også for mennesker, jeg kender. Men kort efter fulgte en næsten komplet ligegyldig hjernestilstand med historier som “Hér kørte Stein Bagger i en bil for 20 minutter siden” og “Vi stiller om til den port, hvor Stein Bagger skal køre igennem i morgen” .. Gider nogen lige at klikke på ‘unpause‘?

Så kom jeg til at se lokale TV-nyheder på den regionale TV2-station. Her fulgte den ene mere ligegyldige historie den anden. Toppen var en århundrede lang historie om, hvordan nogle beboere i en landsby var gået sammen om at redde den lokale købmand. 9/10 af historien var én lang voxpop med folk, der basically sagde “Uha, det er så daili’ at ha’ si’ egen brugs”. Intet andet… Ikke nogen borgmester, der kunne fortælle, hvad det i runde tal betyder, at Udbylangtuderup har sin egen brugs… Ikke nogen kommunikationschef for Edeka, der kunne fortælle, hvordan denne redning vil danne ny præcedens hos andre af kædens købmænd osv. osv. – ‘Unpause, please!

Og så i går (29. december 2008)… Her sendte TV2 årets Top-8 over største sportsbegivenheder under den fantasifulde titel ‘Hutlihut 2008‘. Kors i r…. TV2 havde valgt at sætte 8 smukke kvindelige studieværter i studiet på én gang, så man rigtigt kunne stjæle husarernes opmærksomhed væk fra de forrygende sportsresultater, seje, flittige og vedholdende sportsfolk har givet Danmark i 2008. Otte værter på én gang er bare alt, alt for meget. Det burde folk på TV2 vide. Resultatet blev desværre, at de ellers dygtige studieværter kom til at vade verbalt rundt oven i hinanden og samlet set fremstå som kluntede blondiner til en fest på Ibiza. Li’r og lækker make-up… Og forresten et par medaljer til OL, præsenteret totalt blottet for merværdi for den opdaterede sportsfan.

Hvorfor er der ingen, der kræver mere af TV-mediet? Eller er det bare mig, der er sart, når jeg får kvalme af at få en pakke Raffinol presset ned med en brugt lokumsbørste?

Nåmmen… grumpy ol’ man :-) Godt er det, når nogen kritiserer medierne – særligt når vi ved, at det kan gøres bedre.

Til alle jer, der i 2008 har læst og besøgt denne blog – Godt Nytår :-)

Og til de af jer, der sidder på jeres på jeres journalistiske redaktørjob og lurer i min blog uden at lægge kommentarer, mens i stædigt holder fast i, at nyheder skal laves, som de altid er blevet lavet og udkomme i samme format, som på Benjamin Franklins tid…

… Se hurtigst muligt at få købt den ultra musikalske britiske super comedian Bill Baileys show “Part Troll” på DVD ;-)


Fra Bill Baileys show ‘Part Troll’ – optaget i Hammersmith, London

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.