Events,  Musik m.m.

Carpark North with a ‘Small’ surprise

Jeg har flere gange på denne blog ytret min begejstring for det århusianske (ja, de kom jo fra Århus en gang) band, Carpark North. Lørdag den 15. november fyrede de op under kedlerne på Train (stadig i Århus) i en grad, jeg sjældent har set noget band gøre. Intet under topkarakterer for den performance. Man stod helt og nød, at vi stadig kan holde på så godt et band i Danmark.

Allerede under tonerne fra koncertens første nummer ‘Shutdown’ – og ikke ‘Best Day’ som Århus Stiftstidendes anmelder fik det til (i en ellers udmærket og opmærksom anmeldelse) – lettede taget på Århus Havns favoritstation. Jeg fik setlisten til at se således ud:

extra:

Det ultimative klimaks dukkede op, da Søren Balsner kom på scenen og med slet skjult – men ydmyg – begejstring præsenterede pianist Mads Bjørn, der udførte en solo-piano-udgave af Transparant & Glasselike så smuk, at den skriger på en genindspilning. Jeg så i hvert fald tårer i øjnene på flere af tilskuerne omkring mig. Fem lysende stjerner til Mads for den!

Og så i øvrigt et stort, stort bifald til bandet ‘Small‘, der stod for opvarmningen. Skal man have opvarmning i det hele taget, skal man sgu have noget, der bogstavligt talt varmer folk op. Kun to gange tidligere har jeg oplevet, at opvarmningen rykkede, som den skulle og burde. Første gang var, da Inside the Whale varmede op for Poul Krebs i SCC i Århus. Anden gang var Basement Jaxx, der varmede op for Robbie Williams i Parken i KBH. Særligt Smalls totale sommerhit ‘Sunshine lover’ fik festen til at bryde ud før tid.

Pop- og rockfest på Train og nogle lidt ømme hoppemuskler dagen derpå. Bringer minder frem om Simon Le Bon fra Duran Duran, der plejer at råbe “Together we are a band designed to make you party”.

Sådan et band har vi også i Danmark ;-)

Carpark North 2008
Carpark North på Train i Århus. Se flere billeder på flickr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.