Musik m.m.,  Sociale medier

Carpark North er ‘Band 2.0’ på nettet

Jeg var med, da Århus’ innovations pionérer – Innovation Lab – åbnede sit domicil ‘House of Horizon‘ i den virtuelle verden Second Life. Dengang spillede det århusianske band Carpark North – vistnok som det første danske orkester – i Second Life, hvilket naturligvis gjorde, at nogle af os web 2.0 geeks spidsede ører ekstra meget.

Og det viser sig at være velbegrundet. Jeg har just erhvervet mig bandets seneste album ‘Grateful‘, som må kandidere kraftigt til at blive årets danske udgivelse. Jeg er den type, der elsker at bladre i booklet’en og læse creditlister og derefter tjekke eventuelle tourplaner etc. etc. og her er det så, at jeg finder ud af, at Lau, Søren og Morten er længere fremme i web 2.0 skoene end “bare” Second Life.


Århusianske Carpark North (pressebillede fra Facebook)

Et tjek på carparknorth.dk illustrerer bandets synkronisering med nutidens medier, og den ydmyghed vi alle skal tilgå webbrugerne (dem, der jo ér internettet) med. I bedste 90’er stil er homesitet nu konverteret tilbage til et banalt visitkort, hvor der – bortset fra den seneste musikvideo (superlækkert produkt iøvrigt) og en kort tourplan – linkes direkte ud til bandets MySpace-profil og Facebook-gruppe.

RESPEKT, RESPEKT, RESPEKT!!!

Man skulle tro at bandet havde haft besøg af Danmarks blogmama Trine-Maria Kristensen (hovedpaabloggen.dk), der jo igennem flere år har advaret virksomheder og medier mod at blive “på bjerget” og vente på at brugerne (formerly known as ‘kunderne’) kommer til dem. Det drejer sig om at gå ud blandt brugerne og være dér, hvor DE er.

Det er SÅ rigtigt et træk – i min optik – at flytte alle nyttige informationer ud til community’et. Særligt Facebooks grupper er gode til netop dette, da de også fastholder fans ikke bare til bandet, men til hinanden. Jeg er selv meldt til gruppen, hvor jeg i bedste RSS-stil får nyhederne bragt. Igen ikke kun, når bandet har noget at sige… men også når brugerne har noget.

Det britiske band DuranDuran har et særdeles aktivt community på Facebook, der også arrangerer ting og sager uden om bandet. Således er har fraktionen SBS (Sing Blue Silver) eksempelvis indkaldt til en jubilæumsfest/kongres i Holland i starten af 2009. Bevars, er Nick, Simon, Roger og John (bandet) inviteret med, men fangruppen holder fest alligevel. I dette community er der også løbende medlemmer, der hjælper hinanden med at finde sjældne udgivelser, plakater og fangear og meget mere.

Og jaja, selvfølgelig skal jeg med til SBS’ 25 års jubilæum i Holland :-)

One Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.