Musik m.m.

Din musiksmag afslører, hvem du er

Danmarks Radio saksede forleden en artikel fra BBC, hvor professor Adrian North ved Heriot Watt University i Skotland hævder, at man faktisk kan læse folks personlighed, ud fra hvilken slags musik de hører.

God damn :-D

Jeg er ikke forsker ud i musiksociologi eller -psykologi. Men jeg kan kun delvist genkende det påståede. Professor Adrian North har ifølge BBC studeret 36.000 menneskers musikpræference og holdt dem op imod, deres psykologiske profiler. I artiklen står blandt andet:

Prof North said the research could have many uses in marketing, adding: “If you know a person’s music preference you can tell what kind of person they are, who to sell to.”

I BBC’s artikel ‘Music tastes link to personality‘ er der en fin faktaboks, hvor man kan blive sat fint i bås. Også den er gengivet – dog på dansk – i DR’s saksning ‘Din musiksmag fortæller, hvem du er‘ (ikke helt ulig min i denne post).

Jeg kan ligeså godt være den kække Emil fra Lønneberg og sige: “Næææhæææy!!!”

Hvis den gode professor North kiggede min albumsamling igennem, ville han givetvis flette sig en klaphat af sin fine rapport (og jeg tør godt lade mig sætte i bås, hvis nogen bare gad). I min albumsamling finder man både Pop (Nik Kershaw, DuranDuran eller Gnags osv.), Heavy (Rammstein, Metallica m.m.), Electronica (Jean-Michel Jarre), Jazz (Stan Getz, Michel Camilo, Bo Stief) og klassisk (Mozart, Poulenc, Beethoven). Jeg tror sågar, at jeg har indkøbt musik i alle kategorier i det forgangne år.

I BBC-artiklen står der blandt andet også:

It suggested classical music fans were shy, while heavy metal aficionados were gentle and at ease with themselves.

Nådadada, jeg har mødt en del af begge slags til forskellige koncerter og sammenkomster. Og MIT generelle billede er godt nok, at klassiske musikere og musikelskere er meget udadvendte og åbne over for omverdnen og andre musikstilarter, mens jeg blandt heavy-publikummet godt nok har mødt nogle af Homo Sapiens’ nærmeste slægtninge til Homo Erectus (med lødig respekt for Homo Erectus).

Der hvor jeg begynder at nærme mig Adrian North er i den soundbite, der er lagt ud sammen med artiklen på BBC. Her peger han nemlig på, at præferencer og profil kan variere fra den ene del af verden til den anden. Dét tror jeg på!!!

Well, anyway – nu skal denne blogpost heller ikke ende alt for alvorligt. Så jeg tænkte, at jeg ville slutte af med en af mine absolutte musik-favoritter. Se den og kom med et bud på, hvordan JEG så er som person *haha*

Tak til Anne Mette Kærgaard for tippet *thumbs up*

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.