Diverse,  Uncategorized

Island – ikke stort, men storslået

Selvom jeg godt nok kun fik tre dage på Island, har ø-riget – dér ude midt i det barske Atlanterhav – gjort et stort indtryk på mig.

Udover, at man føler sig meget velkommen overalt i Island (jeg gjorde i hvert fald), så vil den opmærksomme ret hurtigt få færden af, at Island er en klasse for sig selv. Om det er de rå lavasten, det lækre tøj på hovedgaden i Reykjavík, de uopslidelige islandske heste eller det lokale øl.

Det er lidt lige som om, at Island og islændingene er så gode, at de ikke behøver hele tiden at fortælle alverden om det. De véd det bare!… Jordnære og rolige, men på ingen måde bonderøvsagtigt – Nixenbixen. ‘Tjekket’ kalder vi det vist i Danmark :-)


Den islandske præsidentfamilie bor ikke i pomp og pragt, som i så mange andre lande. Til gengæld bor de smukt og enkelt – stilfuldt i ‘Bessastadír

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.