IT og web,  Sociale medier

Givskud Zoo har fået tv-kanal på nettet

Flere og flere institutioner, organisationer og virksomheder kaster sig ud i at bruge TV på nettet. for de flestes vedkommende er der ikke tale om fullgrown webtv med de 2.0-muligheder, det kræver – blot små og store tv-produktioner, der er lagt op på eget websted eller ud på nettet et sted.

Men Givskud Zoo HAR – med ‘ZooTV‘ – faktisk taget det første spæde skridt i retning af ægte webtv.

  1. For eksempel er det allerede nu muligt at sende en given film til vennerne på Facebook.
  2. Man kan som gæst i Givskud selv skyde film og lægge op hos Givskud Zoo. Det gøres på fanebladet ‘Gæste klip’ i skærmens højreside for oven.
  3. Når nu nogen begynder at smide egne film op, ser det ud til, at der dannes et XML-dokument, så man kan abonnere på nye dyrefilm i sin RSS-reader.

Altsammen fede features. Men Givskud Zoo kan sagtens drive det langt længere. For eksempel:

  1. Vil jeg da gerne have et RSS-feed til havens egne tv-produktioner. Særligt når der nu produceres indslag hver eller hveranden dag.
  2. Det kunne være sejt med en lille editor, så man kunne redigere sine egne tv-udsendelser med klip fra biblioteket og evt. selv speake nye indslag. Så kunne lille Lise – sammen med mor og far – lave sin egen Givskud film og sende til mormor og morfar.
  3. Så mener jeg naturligvis også, at en ‘embed‘-funktion hører til en rigtig webtv-kanal.
  4. Funktioner til rating hører også hjemme på en webtv-side. Og den har Givskud Zoo allerede taget halvvejs i brug ved at lægge tre favoritfilm frem *thumbs up*
  5. Når man lægger egne film op, skal det naturligvis være muligt at indeksere sin film. F.eks. under ‘dyr’. En lille AJAX-applikation kunne sikkert hjælpe alle os, der ikke kan stave til ‘Zebramanguster’ (var det rigtigt stavet?).
  6. Sidst men absolut ikke mindst. En kommentarfunktion under filmene, hvor man måske kan stille spørgsmål og få svar i sammenhæng med filmen ville også være oplagt.

Men overall – stor, stor ros til Givskud Zoo fra mig. Jeg syn’s det er drønsejt at lave ZooTV, og det fastholder Zoo som helt central formidler af information om og ambassadør for de truede dyr verden over.

P.S.: Hvis du ikke allerede ér venner med ‘Samson fra Givskud‘ på Facebook, så er du bare totalt utjekket ;-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.