Musik m.m.

Ude godt, men hjemme er Duran allerbedst

Der sker altså altid noget særligt for bands, der kommer hjem til den by, hvor det hele startede. Det gælder også Duran Duran, der 7. juli 2008 spillede sin sidste koncert på UK-delen af deres ‘Red Carpet Massacre’-tour i hjembyen Birmingham. Blot få hundrede meter fra det sted, hvor klubben ‘Rum Runner’ lå – stedet hvor bandet øvede og spillede sine allerførste koncerter.

John Taylor sagde undervejs i koncerten:

“The Rum Runner is now a fitness suite at the Hyatt Hotel, but that place was very good to us. We should have been on the barricades when it came down.”

Setlisten var – overraskende for de fleste – aldeles identisk med den sædvanlige. En næsten ouverture-agtig åbning, der nok kunne få de små hår til at rejse sig og så ellers igang med ‘The Valley’, ‘Red Carpet Massacre‘ og ‘Nite Runner’.

Men så hørte al lighed også op. Direkte dialog med publikum, grin og vittigheder med referencer kun lokale kan genkende fulgte. Det endte med at blive den mest intime og vedkommende koncert, jeg nogensinde har været med til. Drengene var kommet hjem – og de havde selv medbragt festen.

En totalt udsolgt NIA Arena (wikipedia) festede igennem i godt to timer, hvor tinderne blev nået flere gange – særligt de numre, der blev skrevet/opført første gang på ‘The Rum Runner’, fik taget på arenaen til at lette – ‘Planet Earth’ og ‘Hungry Like the Wolf’.

Trods tilsyneladende tekniske problemer med blandt andet Dom Browns guitar-pedaler, fik publikum en kolossal energiladet koncert-oplevelse med hjem. Alt holdte usædvanlig høj standard den aften. Selv scenevagterne (de kan ellers godt være noget bryske ind i mellem) var opstemte og tydeligt begejstrede efter koncerten.

Lad mig endnu engang slå fast, at jeg synes at numrene ‘I don’t want your love‘ og ‘Wild Boys‘ skal genindspilles i de liveudgaver, de blev spillet i. Generelt skal bassist John Taylor fremhæves – både i lydbilledet og i det hele taget. Han har fat i dét, der kan få Duran Duran til at overleve i endnu 25 år.

Også en fornøjelse at være til en koncert, hvor alle 10-12000 tilskuere var ellevilde, men blev på de nummererede pladser, så børn kunne få en chance for at komme helt frem til scenen og nyde stjernerne helt tæt på.

Alt i alt en forrygende afslutning på en fantastisk rejse med nogle helt usædvanligt dedikerede mennesker, der uanset nationalitet og overbevisning i andre sager, holder sammen og hjælper hinanden med alt fra hotelbookninger og -flytninger, adgang til VIP-arrangementer, merchandise og seneste nyheder.

Og til jer, der er ligeglade med Duran Duran… Tag til Birmingham – det er en smuk og dejlig by. Tag gerne i byen og få svunget træbenet og et par romfyldte drinks. Klubben hedder ‘The Reflex’ – og du kan jo gætte på hvorfor ;-)

Duran Duran – Red Carpet Massacre Tour 2008 – 5 stjerner af 5

Hele min tur kan bedst beskrives med et videografisk citat – af Duran Duran selv:

Og til The Telegraphs anmelder, der spydigt påstår, at Duran ikke har lavet et anstændigt hit i 15 år…

… Kiss my royal *beeep* :-)

One Comment

  • avatar

    Steen

    Smukt Kenneth. Og helt enig. Fantastisk speciel koncert, hvor følelserne fik frit løb, især pga hele koncerten blev dedikeret til Nick Rhodes nyligt afdøde far.
    STOR STOR oplevelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.