Musik m.m.

Duran Duran gav København en solid koncert

Som VIP-gæst må jeg naturligvis – alt overvejende – juble over Duran Duran koncerten i København d. 22. juni 2008. En absolut godkendt koncert i den akustisk umulige KB Hal. Det vender jeg tilbage til.

Det allerbedste ved denne dags lange række af oplevelser var dog, at jeg fik lov at møde de andre VIP-gæster – og her taler vi ikke om danske kendisser med tøj fra egen skrædder. Nixenbixen… Mødet med en fantastisk bande virkeligt dedikerede fans, der tilsyneladende rejser med det britiske orkester rundt på turnéen i Europa. Blandt andet min tyske ven fra Second Life fanklubben ‘Interference’, Chrissy Welinder, der var den, der skaffede mig min VIP-status.

RIGTIGE VIP’er :-) Fans, der ved alt om, hvad man kan forvente til hver enkelt koncert. Fans der føler med keyboardspilleren, der lige har mistet sin far. Fans der holder en kæmpefest for bassisten, der havde fødselsdag forleden. Fans der ved, hvilket hotel bandet bor på, og som derfor selv er indkvarteret her. Fans der ved hvilket fly bandet skal med og kender setlisten og hvem, der eventuelt er særlig gæst på scenen i aften. Fans der passer på hinanden og mødes totalt fordomsfrit uanset nationaliteter. Kort og godt – sådan nogle mennesker, man ikke kan undgå at blive gode venner med.

Og så til det musikalske :-|

Efter en riiimelig god start, der i nogen grad manglede… sammenhæng på en-eller-anden måde, blev der skruet op for både lyd og energi på scenen. KB Hallen er bare et akustisk “meget udfordrende sted” at lave lyd (så har jeg sagt det pænt), og selv om lyden isoleret set var aldeles udmærket, var det tydeligt – særligt i koncertens første tredjedel – at bandet måtte koncentrere sig ret meget. Særligt Durans seneste radiohit ‘Falling Down’ faldt desværre helt igennem, syn’s jeg. Det er i forvejen ikke egnet til live-brug i albumudgaven, og forsanger Simon le Bon måtte virkeligt kæmpe mod sit eget ekko fra salens bagvæg undervejs. Synd og skam – det skal og bør rettes!

Men numre som ‘The Reflex’, ‘Rio’ og ikke mindst ‘Sunrise’ gik helt forrygende. ‘Sunrise’ har jeg nynnet stort set uafbrudt siden igår. Også den særlige electronica-agtige sektion midtvejs i koncerten var godt tænkt ind. Gav også virkeligt det kvindelige publikum (som vist var i massivt flertal) mulighed for at komme helt tæt på de tydeligvis stadig attraktive herrer i bandet. I den sektion sprællede numre som ‘All she wants is’ og ‘I don’t want your love’ fra det ellers så udskældte album ‘Big thing’ (mit første iøvrigt). I denne sektion fik man også oplevet bassist John Taylor på tangenter, hvor han styrede noget af det mest funky synth-bass, jeg længe har hørt *thumbsup*

Musikalsk set var der – bortset fra måske ‘Falling Down’ – ikke noget at sætte fingre på. En clean og derfor lidt for rutinepræget koncert, der kun en gang i mellem virkeligt ringer. Samtidigt dog en koncert bandet sagtens kan være bekendt. Særligt forsanger Simon le Bon og bassist John Taylor oser i store dele af koncerten af overskud. Showets absolutte superstars – og de er gode til det.

En fire af seks stjerners koncert :-)

Seks ud seks stjerner til de fantastiske fans fra Norge, Sverige, Tyskland, England, Holland, Italien, Frankrig, Slovenien. Alle dem, der gav mig en fantastisk dag i min egen hovedstad.

Duran Duran in Copenhagen, Denmark 2008
Duran Duran i KB Hallen i København 22. juni 2008. Fra venstre John Taylor, Roger Taylor, Simon le Bon og Nick Rhodes. Ialt 25 billeder på min Flickr-konto

Setlisten fik jeg til:

11 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.