Mediesniksnak,  Politik/Polemik

Avisen.dk dumper med gammel nyhed

Nu har DSU, socialdemokraterne og ikke mindst Jeppe Kofod i marts været igennem den danske mediemølle med ny-puritanisme og lidt jantelovs-halløj om noget, der vel retteligt indikerer, at vi har det godt i Danmark. Der er ikke de store, farlige ting at forholde sig til. Lidt uskadeligt moralsk forfald et øjeblik til en fest… *gaab*

Men avisen skal jo ud (selv om færre og færre i kongeriget gider at læse den), og i dag må vi hellere skyde lidt på den anden fløj.

Det er sjovt :-) Jeg elsker selv at drille KU’erne lidt ind i mellem – og jeg får ofte selv noget ‘røg’ tilbage.

Det er cirka lige så sjovt som at se et show med ‘Anden’ eller læse en god stribe af Wulff Morgenthaler.

Fantasiløst og næsten modløst hiver nyhedsavisen den 2. april 2008 en gaaaaammel traver frem – “De unge KU’ere synger hårde slagsange“…

Ja, den er jo på forsiden som tophistorie. Jeg bliver lidt bedrøvet i min journalistiske selvopfattelse – Ingen nyheder OVERHOVEDET idag hos nyhedsavisen. Kun en gammel historie fra efterkrigsårene.

Nå ja, og så er det faktisk er en af avisen.dk’s egne bloggere, som har stillet skarpt på sangene denne gang (tak til Margrethe S. Hansen). Men det nævner Nyhedsavisen ikke noget om. Istedet kommer det til at fremstå, som om Nyhedsavisen ufrivilligt kluntet har skabt en kunstig konflikt mellem partiet Konservative og den i øvrigt uafhængige forening, Konservativ Ungdom. Nyhedsavisen har ikke kun beskrevet virkeligheden – de har skabt den. Det dumper man vist studerende for på Journalisthøjskolen.

Og lad mig lige runde det politiske element i denne sag – Som gammel KU’er, har jeg én eneste gang oplevet en KU’er, der blev lettere voldelig i en brandert (bare rolig – ingen kom fysisk tilskade). Han blev omgående bortvist!

Alle ved, at danske konservative  (vel kun overgået af De Radikale) er nogle af de mest pacifistiske og dialogsøgende i Danmark. Konservative og rigtige KU’ere ville først gribe til “fysisk pres”, hvis nationens, parlamentets eller HM Dronningens sikkerhed var i fare (eller hvis FN og NATO bad om hjælp). Så ville man forsvare BÅDE Poul Nyrup og Pia Kjærsgaard og alle andre demokrater. Det tror jeg ret beset også, de fleste – selv den yderste venstrefløj – er klar over.

Der er med andre ord ikke nogen direkte konflikt med demokratiet i, at nogle unge i en politisk forening drikker øl, synger sange og te’r sig, som unge gør i 2008. Ingen smadrede ruder, voldsorgier eller organiseret kriminalitet.

Så – kære Nyhedsavisen:

1) Kreditér jeres bloggere, når I sakser fra dem
2) Nøjes med at beskrive virkeligheden – skab den ikke selv
3) Giv mig noget konsekvens – en statistik, der viser at KU’ere bliver voldelige af at drikke øl og synge slagsange.
4) Må jeg ikke få nogle af Brøndbys, AGF’s og FCK’s slagsange i morgen?

Tak for den anden tophistorie d.d. – “Isbjørnesex i Aalborg Zoo” ;-)

2 Comments

 • avatar

  kim

  Ja – en gammel traver – også at kons’erne har de saftigste sange . I de rimelig røde kredse, jeg kom i, der sang vi både de ræverøde sange , men også KU-sange – og vi sang i kor med KU’erne når vi rendte ind i hinanden , hvor vi drak øl og sang hinandens sange.

  Dét er det samarbejdende folkestyre ;-)

 • avatar

  Ken

  Jeps, har også selv festet med både socialkammerater og SFU’ere. Det har altid været både hyggeligt, sjovt og særdeles festligt :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.