IT og web,  Politik/Polemik

Hvad skete der med piger & IT?

Jeg sad lige og faldte i staver over det faktum, at der stadig mangler flere tusinde IT-kyndige personer til ledige stillinger i DK, og at de, der er, hovedsagligt er mænd (faktisk næsten kun).

Jeg husker, at Syddansk Universitet (se tv2-indslag) lavede en IT-camp – GirlIT-  i 2007, hvor piger i alderen 14-20 år brugte efterårsferien på at “nørde” med IT. Jeg kunne med lidt lommeresearch også se, at Alexandra Instituttet i Århus og forsøgt sig med noget i 2007.

Men hvad sker der mon nu? Jeg mener, branchen mangler stadig folk – og at en større del af dem, er piger/kvinder?

En lidt anderledes prioritet finanslov har ifølge SDU’s Kirsten Poulsgaard betydet, at SDU ikke lige kan gentage successen med det samme set-up… Sååååeh, what’s next? Hvem ved noget?

3 Comments

 • avatar

  Karen Falkenberg Lund

  Jeg kan love at vi gentager successen og afholder it camp for piger i skolernes efterårsferie i 2008. Igen bliver det under overskriften ‘Fremtiden er for vigtig til at overlade til mændene’. I år bliver campen afholdt af Datalogisk Institut på Aarhus Universitet. Man kan læse mere om campen og sende en interessetilkendegivelse til os der står bag på http://www.alexandra.dk/it-camp/.

  IBM afholder også EXITE camp i København. Ungdommens Naturvidenskabelige Forening har løbende anbefalelsesværdige arrangementer for unge med interesse i naturvidenskab.

  Derudover kan man læse mere om Future People kampagnen, der også handler om rekruttering på http://www.future-people.dk. Her er et særligt pigehjørne og et meget ironisk og sjovt spil :-) Future People er et fælles initiativ sat i søen af IT-Vest, som samler alle de gode kræfter der arbejder med rekruttering til it-uddannelserne fra hele landet.

  – vi vil så gerne have flere kvindelige kolleger :-)

 • avatar

  Kenneth Ley Milling

  Hov… For de ‘piger’, der måske er lidt ældre end 10. klasses pigerne nævnt her ovenfor, kan jeg da anbefale lige at kigge forbi:

  http://www.webgrrls.dk

  Et online community – kun for folk af hunkøn – om web og IT. Tak til Karen Mardahl for reminderen.

  *thumbs up*

 • avatar

  Karen

  Tak for opfølgning på denne historie, Kenneth (og reklame for webgrrls.dk!)

  Jeg videregiver tippet til webgrrls, for at se om vi kan komme i kontakte med IBM i forbindelse med en E.X.I.T.E. 2008 begivenhed. Therese Hansen fra Version2 (http://www.version2.dk/blogs/theresehansen) har tidligere kigget forbi et webgrrls indlæg og fortalte om det jyske it-camp, som lød jo meget interessant. Der skal handling til, ikke bare snak, hvis man kunne bevise at it er spændende og ikke kun noget for nørdede drenge! :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.