Mediesniksnak,  Sociale medier

Kan journalistelever ikke li’ nettet?

I en sædvanligvis moderat men spidsvinklet tone rusker webjournalist Lars K. Jensen (eb.dk) i dag en god andel af de danske journaliststuderende (Jeg tror hovedsagligt det drejer sig om dem på Journalisthøjskolen i Århus) i kraven.

I blogposten “Debat: Er journalister for konservative?” angribes det old-nordiske syn på netmediet, som nogle journalistelever stadig bærer rundt på. Nemlig, at rigtige journalister ikke behøver at kunne arbejde med nettet som platform (sat lidt på spidsen, bevars) – endsige med sociale medier.

En i grunden særdeles interessant diskussion, der – hvis ellers eleverne vil være med til at blogge diskussionen – kunne være med til at afdække, hvor stedmoderligt eleverne i grunden forholder sig til nettet.

Jeg er i hvert fald spændt. Særligt fordi jeg netop troede, at alle nutidens journalistelever nærmest levede et 24-7-onlineliv :-)

2 Comments

  • avatar

    Kim Elmose

    Webwizarden Rob Curley ( http://robcurley.com ) sagde det meget rammende sidste år: “Når jeg vælger et team til at bygge et nyt site op , så spørger jeg journalister , der har været i branchen i en ti – tolv år. De er gerne 40 – 45 år – og de er mere villige til at prøve noget nyt , fordi de har set det meste, mens de nye journalister – friske fra universiteterne i den grad hænger fast i at aviser er det eneste saliggørende.”

    My exact words

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.