Politik/Polemik

Konservative ind i kampen mod spam

Den nyvlagte konservative MF’er Mike Legarth fra Kolding, prøver nu at sætte en ny debat i gang om spam.

Med et konkret forslag til en markant forøgelse af straffen for at udsende spam, sætter den tidligere borgmester fra Vamdrup påny spotlys på et problem, der hvert år koster danske virksomheder mange penge.

I dag vanker der maksimalt en bøde på 40 kroner pr. spammail, man udsender. Det er Mike Legarth, der selv driver virksomhed, ingenlunde tilfreds med. I en pressemeddelelse fra partiet skriver han:

“… den bøde er ikke høj nok set i forhold til de mange negative konsekvenser, der er forbundet med spam. Den enkelte forbruger og virksomhed bruger oceaner af penge på at filtrere spam fra informationsstrømmen. Hovedparten af den spam vi modtager kommer fra udlandet. Derfor er det vigtigt, at vi også sætter ind mod de internationale virksomheder. Vi samarbejder i EU- og OECD-regi om at bekæmpe de uønskede mails, men vi skal undersøge, om der ikke også er andre muligheder for at ramme de udenlandske virksomheder.”

Mike Legarth vil nu rejse sagen i både Folketingets IT-udvalg og i Erhvervsudvalget. Allerede nu har han en ikke udbetydelig opbakning fra forbrugerombudsmanden, der ligeledes er træt af spam.

“… jeg har med glæde konstateret, at også forbrugerombudsmanden synes, at en bøde på kr. 100 er en god ide,” siger Mike Legarth.

Om Mikes ændring af bødestørrelsen hjælper, ved jeg ikke. Men folk, der udsender spam, har jeg omvendt intet til overs for. Så fedt at Koldings tidlligere DTC-mester træder på sømmet også i denne sag. *thumbs up*

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.