Mediesniksnak

Walkie’s – hot or not?

Jeg kom til at sidde i sofaen den anden dag og se et forbruger-program på en af de danske tv-kanaler – jeg husker ikke hvilken.

Det handlede kort fortalt om et mere-eller-mindre Finn Nørbygaard-ejet selskab, der leaser kopimaskiner ud til bl.a. folkeskoler til priser, der ligger laaaaangt ud over markedsprisen på selve maskinen. Skolerne bliver mao. rippet.

Det var dog ikke dét, der optog mig i den udsendelse. Det gjorde til gengæld den kvindelige journalist i marken, der konstant næsten småløb foran kameraet “på jagt” efter den tilsyneladende lyssky direktør for firmaet. Med små, korte og nærmest hektiske skridt gik hun gang på gang gennem døre, rundt om hushjørner og ad gange i bygninger uden vinduer, mens hun talte lavmælt.

Jeg tog undervejs migselv i at sidde og holde vejret. Det var totaaaaalt spændende… Dadadadaaaaaah, puuuha, fanger de mon… den-skumle-kopimaskine-leaser-mand…??? Danger, danger, danger!!!

.. Og så måtte jeg le. Det var jo komplet latterligt. En f*** kopimaskine-leaser-fyr…. Come on… Det er naturligvis hammerærgeligt for de pågældende skoler, og måske er det også en kende uetisk at føre forretning på den måde, som leasing-fyren gør. Men at sætte dramaturgi som gjaldt det historien om den børne-spisende seriemorder-buggy-mand i Gyngemosen faldt mig en solid satire værdig.

Det vrider simpelthen den offentlige orientering (public service) ud af proportioner. Kan man tillade sig, at gøre aktualitet til drama og fremstille det som fiktion, når man samtidigt sværger til samtidigt at kalde det journalistik og IKKE satire? Eller er jeg ved at blive gammel? 

Ifølge den tidligere BBC-journalist, David Dunkley Gyimah – som skriver bloggen ‘The Outernet‘ – er disse gående journalister (Walkie’s) blevet forbudt. Det forstyrrer billedet og er iscenesat virkelighed, mener man tilsyneladende hos BBC. Mon denne politik også kommer til Danmark engang. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.