IT og web,  Mediesniksnak

Er multimedie et sprog, du forstår?

Min gode ven og inspirator, briten David Dunkley Gyimah, agiterer i sin blog ‘The Outernet’  – “What’s multimedia journalism – who **** cares?” – for, at multimedie faktisk er et fortællesprog, med endog særdeles gode muligheder for at fortælle kort og præcist.

Han undrer sig over (og det har jeg hørt ham gøre før), hvorfor de etablerede medier har sådan et stedmoderligt forhold til multimedie og multimedie-produktioner. Særligt gamle, velkonsoliderede TV-selskaber og -stationer er nølende. Det behøver ikke at være så svært, mener David:

It’s about finding a more expansive, sometimes simpler way of telling a story, that may have a beginning but no end. And what’s apparent about that strand of multimedia stories is their timelessness.

David har igennem det seneste arbejdet meget med konceptet ‘Video hyperlinking’ – altså klikbare levende billeder, hvor brugeren kan starte og stoppe en given film og klikke på et element i filmen for at få mere information, et andet fokus eller måske en helt anden film.

Han har studeret og arbejdet meget med ‘integrated multimedia video journalism’ og skal i nærmeste fremtid en tur til Peking for at fremlægge et større projekt, hvor blandt andre New York Times’ prisbelønnede VJ Naka Nathaniel deltager sammen med Technorati-stifter David Sifry og den af alle kendte ‘blog-daddy’, Dan Gillmor. (se teaser)

So Multimedia – we’ve only just started, and it’s highly likely that it will undergo more metamorphosis as we just about grapple with what we can do now.

One Comment

  • avatar

    Lars K Jensen

    Hvor har den gode mand dog ret! Lige bestemt klikbare flash-/silverlight-videoer er også noget, jeg har tænkt lidt over…

    Men generelt så ja, medierne er for dårlige til de multimedielle produkter — og det behøver jo ikke være Flash altsammen..!

    // Lars

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.