Reklame

Komplet forstyrret kritik af JBS-reklamer

Den særdeles anerkendte understøjs-fabrikant, JBS, vil fredag d. 12. oktober trække fire reklamer for undertøj tilbage. Det sker efter at sex… undskyld… Seks store fagforbund har klaget over reklamerne. De seks mener, at reklamerne er sexistiske.

Jeg ved godt, at det er komplet dårlig blogger-stil at udbasunere sin utvetydige småborgerlige mening i en post. Så lad venligst min komplet uforstående undren fremhæve, mens du læser dette.

Ifølge Jyllands-Posten EPN’s artikel: “JBS klædt af – fjerner omstridt reklame” (11. oktober 2007) er fagforbundene tilsyneladende ikke ude efter at beskytte undertrykte danske kvinder, der i mandehørmens navn fremstilles som simple sexobjekter… Næh, det drejer sig nemlig om beskyttelse af faget. Det drejer sig tilsyneladende om, at ‘Sygeplejersker, Stuepiger, Sekretærer og Nonner’ (har nonner iøvrigt en fagforening?) ikke må fremstå som mindreværdige i forhold til mennesker af hankøn.

Kors i kasketten siger jeg bare. Velkommen til de aller-, aller-, allersidste eftermiddages hellige.

Hvor dælen var I da Tuborg lavede øl-piger i badet, KU’erne lavede letpåklædte nissepiger (nisser har vel også en fagforening eller…) Og hvad med mekaniker-pigerne i Ferraris årlige kalender? Eller de stakkels bikinipiger ved bokse-stævner? Hvad med de halvafklædte supermodeller i L’Oréal reklamerne?

Min vurdering på baggrund af det læste, sete og hørte i dagens medier er, at fagforbundene KUN er med i denne nypuritanske fordømmelse af JBS’ undertøjsreklamer, fordi…. Der er medie-tid i det. Intet andet! Der kan nemlig INTET fagrelevant være i det. Bedøm selv!

JBS-reklame fra 2007
JBS-reklame fra 2007
JBS-reklame fra 2007
JBS-reklame fra 2007

I øvrigt ligner hverken sygeplejersken, stuepigen, nonnen eller sekretæren virkelighedens ditto.  

Eneste anke man kan have er vel, at det er en anelse ulækkert at gå rundt og sniffe til et par brugte underhørmere :-)

 – – – –

I øvrigt har Thomas Rosenstand også forholdt sig – dog mere kvalitativt end jeg – til polimikken i blogposten: “JBS ramt af snævertsyn“.

5 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.